Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Kerstdorp Denekamp weer te bezoeken op Nicolaasplein

50 kerstdorpdenekamp
Het kerstdorp in het centrum van Denekamp is weer te bezoeken.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Kerstdorp Denekamp is weer opgebouwd op het Nicolaasplein in het centrum van het dorp. Het kerstdorp heeft een puur decoratieve functie dit jaar.


Alle onderdelen van het houten kerstdorp zijn weer present: de poort, de schapenstal, de gevelhuisjes en natuurlijk de kerststal met de beeldengroep. Een onderdeel ontbreekt dit jaar: de herberg, oftewel het podium. Optredens zijn namelijk niet de bedoeling vanwege coronaregels.

De grote slee die normaal gesproken in de stal staat, krijgt nu een andere plek op het plein. Het kerstdorp is uitgebreid met vier nieuwe etalagehuisjes, bedoeld als kerstetalage voor centrumondernemers.

De vrijwilligers hebben het kerstdorp in twee dagen opgebouwd en hebben het kerstdorp heel ruim opgezet.

“Zodat er ruimte genoeg is voor alle bezoekers,” legt Charles Brummelhuis uit die samen met Edwin ter Haar en Gerrit Kluvers coördinator van Kerstdorp Denekamp is. “Zo is het kerstdorp helemaal coronaproof. Zelfs de vrijwilligers hebben coronaproof gewerkt aan het opbouwen van het kerstdorp, in groepjes van vier. Op deze manier kunnen we toch een mooi kerstdorp neerzetten, prima inpasbaar in de coronaregels. Dat het dorp dit jaar puur decoratief is, is niet erg. Dat was de hoofdfunctie toch al, hoewel het natuurlijk jammer is dat het dorp dit jaar geen plek van ontmoeting is.”

Koopzondagen

Er komt ook geen kerstmarkt rondom het kerstdorp dit jaar, maar er zijn wel twee koopzondagen. Op 13 december is er een kleinschalige koopzondag en op 20 december (de dag dat de kerstmarkt niet doorgaat) een grote koopzondag waar alle winkeliers aan meewerken.

Kerstdorp bijna klaar

Het kerstdorp is nog niet helemaal compleet. Donderdag worden de etalagehuisjes ingericht en vanaf zaterdag zijn er weer schapen in de stal te bewonderen.
Op de hoogte blijven van het Kerstdorp Denekamp? Volg dan de berichten op www.facebook.com/KerstdorpDenekamp.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.