Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

VVD Dinkelland wil stemmen in Covid-teststraat

2020101320testen20corona20teststraat
Medewerkers van een teststaat nemen samples af
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – De Dinkellandse VVD-fractie stelt voor om het stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen te laten plaatsvinden in de Covid-teststraat.


Als voorbeeld nemen ze de plannen van de gemeente Vught die naast de reguliere stembureaus een drive-in stembureau gaat inrichten. Dit houdt in dat mensen kunnen stemmen terwijl ze in de auto blijven zitten.

“Wat ons betreft een mooi en veilig initiatief dat voldoet aan de hygiënerichtlijnen van het RIVM,” aldus de fractie in een brief aan het college. “Als Dinkellandse VVD vragen we ons of een soortgelijk initiatief ook in onze gemeente te realiseren is. We hebben immers al een teststraat in Dinkelland die mogelijk ook in te zetten is als stemstraat; als drive-in stembureau. De faciliteiten zijn allemaal aanwezig. Mogelijk kunnen we van de kennis, kunde en logistiek die daar nu al aanwezig is gebruik maken.”

De VVD wil nu weten of het college voornemens is om het plan op te pakken en of er budget voor is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.