Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Gemeente Dinkelland betaalt deel van zorgverzekeringen

Gemeentehuis dinkelland
Gemeentehuis Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De gemeente Dinkelland betaalt mee aan de kosten voor de premies van zorgverzekeringen, voor mensen die daar in aanmerking voor komen.


Deze collectieve zorgverzekering heet de ‘GarantVerzorgd’. De gemeente Dinkelland biedt deze verzekering aan in samenwerking met zorgverzekeraar Menzis.

Aanmerking

Wie wel en niet in aanmerking komen voor GarantVerzorgt, hangt af van de situatie en de samenstelling van het huishouden. Wanneer het netto maandinkomen lager is dan 130 procent van het sociaal minimuminkomen, komen mensen in aanmerking voor de verzekering. Mensen die een hoger inkomen hebben, komen niet in aanmerking. Mensen die willen controleren of zij voor deze collectieve zorgverzekering in aanmerking komen, kunnen kijken op www.gezondverzekerd.nl.

Vragen

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus wordt er géén spreekuur georganiseerd zoals andere jaren. Vragen kunnen nu op twee manieren gesteld worden. De eerste manier is door telefonisch contact op te nemen met de overstapcoach van Menzis. Dit kan door te bellen naar: 088 222 4080. Daarnaast zijn er ook digitale spreekuren mogelijk gemaakt door de zorgverzekeraar. Hierbij zijn de coaches ook beschikbaar. De digitale agenda en de beschikbaarheid van te coaches is te vinden op: https://spreekuur.gezondverzekerd.nl/menzis.

Zowel de overstapcoach als de coaches die de digitale spreekuren houden kunnen de vragen beantwoorden en helpen bij de overstap van de zorgverzekering naar de collectieve zorgverzekering van de gemeente. Ook kunnen deze coaches meekijken welk pakket het meest geschikt is en eventueel uw pakket aan laten passen.

Zelf regelen

Mensen die zelf de overstap van een eigen zorgverzekering naar een collectieve zorg van de gemeente willen regelen of diverse zorgverzekeraars willen vergelijken kunnen kijken op: www.gezondverzekerd.nl. Ook is het mogelijk om via de website van pakket te wisselen.

Wanneer overstappen?

Overstappen naar een andere verzekering is mogelijk tot 1 januari.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.