Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

FNV wil goed sociaal plan bij JBT FTNON in Almelo

Werken20arbeid20fabriek
Werken in de fabriek
Beeld: Twente FM

ALMELO - De Federatie Nederlandse Vakbeweging heeft Food Technology Noord-Oost Nederland in Almelo een ultimatum gesteld. De vakbond wil dat er een beter sociaal plan komt, anders volgen er acties.


FTNON, onder meer producent van voedselverwerkingsmachines, wil een groot deel van het personeel ontslaan en hun werkzaamheden naar het buitenland verplaatsen.

Agnes van der Schuur, bestuurder FNV Metaal:

"Wij hebben er bij de directie regelmatig op aangedrongen om met ons in overleg te gaan over een sociaal plan om de gevolgen voor het personeel op te vangen. De werkgever wilde echter in het laatste overleg alleen hun eindvoorstel toelichten en was niet bereid met ons te onderhandelen. We zijn er dus niet uit gekomen met FTNON."

Eindbod

Al snel legde de werkgever een eindbod op tafel dat voor de vakbonden onvoldoende was. ‘Wij wilden goede afspraken maken over onder andere outplacement, scholing en een acceptabele beëindigingsvergoeding, ook rekening houdend met een groep oudere werknemers. Maar de werkgever wilde daar niks van weten. Het eindbod is vervolgens massaal door de FNV-leden afgewezen’, aldus Van der Schuur.

Ultimatum

De leden zijn bereid actie te voeren en het werk neer te leggen voor een beter sociaal plan. Het ultimatum loopt af op vrijdag 4 december 2020 om 17.00 uur. Bij FTNON werken momenteel zo’n 65 mensen. Daarvan verliest ongeveer de helft zijn of haar baan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.