Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Enorm inkomstengemis voor Tierpark Nordhorn: meer dan 3 ton

49 tierpark
Kerstversiering bij Tierpark Nordhorn.
Beeld: Twente FM

NORDHORN - Tierpark Nordhorn loopt een enorm bedrag aan entreegelden mis zonder kerstmarkt.


Normaal gesproken was deze week de kerstmarkt gestart, waarbij publiek na zonsondergang voor een klein bedrag welkom is in de dierentuin. Dat gaat dit jaar echter niet door. Sterker nog: de hele dierentuin is nog steeds dicht vanwege coronaregels. Dat de kerstmarkt in de dierentuin niet door kan gaan, betekent een enorm inkomstengemis.

Normaal gesproken wordt de markt namelijk door meer dan 170 duizend mensen bezocht die allemaal 2 euro entree betalen.

De dierentuin heeft wel de bekende kerstversiering aangebracht. Die is al vanaf de straat te zien. “Voor tocht wat kerstsfeer én om de mensen te bedanken dat ze massaal jaarkaarten als decembercadeau kopen,” aldus Ina Deiting.

De versiering van de dierentuin is onderdeel van de actie ‘Nordhorn Leuchtet’, waarbij de stad feestelijk versierd wordt. Behalve de verlichte dierfiguren bij de dierentuin is ook de Schweinemarkt in het centrum flink versierd, zijn er meer dan honderd kerstbomen in de stad geplaatst en drijft op de Vechte weer een kerststal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.