Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Kim Roeleveld wint Elephant Parade-kleurwedstrijd

48 olifant kim
De mini-versie van het winnende ontwerp van Kim Roeleveld, als prototype voor de grote.
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM – Kim Roeleveld uit Denekamp heeft de Elephant Parade-kleurwedstrijd gewonnen.


De jury had een top 10 gemaakt van mooiste kleurplaten en de inzenders waren uitgenodigd tijdens het officiële moment. De finalisten waren Amber Westreenen, Laura Luttikhuis, Kim Roeleveld, Kyra Damhuis, Siebe Boerkamp, Jesse Bosch, Mick Leferink, Luuk van Alst, Evi Weusthof en Elin Westerhof.

De top 3 werd vervolgens gevormd door Amber Westreenen uit Tilligte en Kim Roeleveld en Elin Westerhof uit Denekamp, waarna Kim Roeleveld werd uitgeroepen tot winnaar.

Het winnende ontwerp is uitgewerkt voor een officiële olifant van 150 centimeter hoog. Deze olifant krijgt in februari een permanente plek in het centrum van Ootmarsum, als blijvende herinnering aan het succesvolle evenement.

::foto2::

Onthulling in februari

De olifant arriveert in februari 2021 in Ootmarsum.
Op datzelfde moment wordt ook een fototentoonstelling geopend van foto’s die door kunstenaar en fotograaf Paul Eertman gemaakt zijn van de Elephant Parade en ook de ontwerpen van de kinderen die bij de top 10 zijn geëindigd worden geëxposeerd.
Als extra prijs krijgt Kim ‘haar’ olifant in het klein overhandigd. Die arriveert tegelijk met de grote olifant in februari.

433 inzendingen

Behalve dat de Elephant Parade in Ootmarsum en omgeving een publiekstrekker van jewelste was, was het ook een evenement dat creativiteit stimuleerde bij jong publiek. Maar liefst 433 kinderen namen de moeite om een kleurplaat in te leveren.

Professionele jury

De kleurplaten werden beoordeeld door een professionele jury. Ton Schulten, Maureen Knobben, René Leuveld en José Reuvekamp maakten zelf het ontwerp voor een olifant, maar beoordeelden ook de kleurplaatinzendingen. De jury was ongelooflijk verrast over de kwaliteit en creativiteit waarmee de kleurplaten zijn vormgegeven.
::foto3::
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.