Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Twents Festival van de Korte Film gaat online

47 kortefilm
De korte Twentse film Mastermind.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De vorige edities werden in stadstheater De Bond gehouden, maar dit keer gaat het Twents Festival van de Korte Film online.


Nadat het filmfestival in maart moest worden afgelast kon de uitgestelde vertoning op 15 november opnieuw niet doorgaan. Daarom heeft Filmhuis Oldenzaal besloten om het hele festival online te zetten. De films zijn van 25 november tot en met 9 december te zien via filmhuisoldenzaal.nl.

Lokale vakjury

In totaal zijn voor de vierde editie 38 films ingezonden in de categorieën fictie, experimenteel en documentaire. Alle films zijn beoordeeld door de vakjury bestaande uit filmmakers met Twentse roots, te weten Merel ten Elzen, Dennis Alink en Rick Floot.

Fantasierijk

De jury heeft elf films genomineerd voor vertoning op het festival. Een paar zinnen uit het juryrapport: “Grote kwaliteit van shots, cameravoering, grading, snelheid in montage in combinatie met de zorg voor muziek”, “Animatieshorts zien we niet zo vaak en deze is ook nog eens heel knap gemaakt van de titels tot het eind. Geweldig vormgegeven” en “Een met zorg gemaakte duik in de geschiedenis door de ogen van een jong meisje. Fantasierijk”.

Boeskoolmennekes

Na de films wordt de gefilmde prijsuitreiking vertoond. Uitgereikt worden het gouden, zilveren en bronzen Boeskoolmenneke en de Twentse Filmprijs, een bezoek aan de set van de nieuwste speelfilm van Dennis Alink, ‘One of us’, die zich afspeelt in Twente.
Het online festival wordt afgesloten met de stemming voor de publieksprijs. Iedere kijker kan zijn favoriete film aankruisen op het digitale stemformulier.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.