Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Dierentuin Nordhorn verkozen tot beste dierentuin van Duitsland

45 dierenpark nordhorn goud
Dierentuin Nordhorn verkozen tot beste dierentuin van Nederland.
Beeld: Twente FM

NORDHORN - Dierentuin Nordhorn wint het Preissieger Gold award in de categorie dierentuin van het Institut für Management- und Wirtschaftsforschung en zakenblad Focus Money. “We zijn erg blij met de erkenning van ons harde werk!” zegt directeur Dr. Nils Kramer. “Het is ons doel dat iedere bezoeker in onze dierentuin een dag geluk kan beleven!”


In de 'grote Duitsland Test 2020' werden miljoenen beoordelingen van 23.000 ondernemingen en merken uit verschillende branches samengevoegd. De Preissieger Gold die dierentuin Nordhorn won is de prijs voor de beste prijs-kwaliteit verhouding van alle dierentuinen in Duitsland.

Op basis van uitgebreide analyses worden branchevertegenwoordigers op een schaal van 0-100 beoordeeld. Het bedrijf met een waarde van 100 wint in zijn sector. Bedrijven met 90 punten of meer vallen in de categorie Goud. Naast de Dierentuin Nordhorn is de Dierentuin Keulen de enige grote dierentuin in deze categorie. “We zijn erg blij met de erkenning van ons harde werk!” zegt directeur Dr. Nils Kramer. “Het is ons doel dat iedere bezoeker in onze dierentuin een dag geluk kan beleven!”

Dierentuin Nordhorn is de derde grote dierentuin in Nedersaksen. Zij hebben tweeduizend dieren in honderd verschillende soorten en een team van honderdvijftig medewerkers. Jaarlijks komen er een half miljoen bezoekers. De verblijven van de dieren zorgen ervoor dat bezoekers van dichtbij contact met de dieren kunnen hebben. Dierentuin Nordhorn is ook bezig met soortbehoud, zo treedt de dierentuin op als regionaal soort- en natuurbeschermingscentrum voor honderdzeventig hectare natuur. Het bedrijf is een officieel erkend buitenschools leerbedrijf, waardoor er ook 15.000 bezoekers jaarlijks komen voor dat doel. De dierentuin noemt zich familiedierentuin door haar prijzen en doordat honden van bezoekers een eigen jaarabonnement krijgen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.