Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Stiftsjuffer fleurt op door veelzijdige ‘Carmelkunst’

45 20 dinkelland weerselo stift
Expositie Twents Carmel College bij het Stift
Beeld: Twente FM

WEERSELO - Het was een flinke uitdaging voor zowel de leerlingen als de docenten om de werken voor de tentoonstelling Woordbeeld af te krijgen; de begeleiding ging namelijk online. Maar het is ze gelukt en het resultaat is nu te zien op ’t Stift in Weerselo.


De expositie bestaat uit werken die zijn gemaakt door tweedejaars leerlingen van het Twents Carmel College aan de Lyceumstraat in Oldenzaal, van VMBO, Havo en VWO.
De scholieren tonen er hun werkstukken uit het reguliere programma van het vak beeldende vorming. Dit is de tekenopdracht ‘Woordbeeld’. Daarnaast is door een aantal leerlingen in groepjes in vrije tijd gewerkt aan de grote doeken, de banieren.

‘Woordbeeld’ is een beeldende uitwerking van twee zelfstandige naamwoorden, die samen een woord vormen, bijvoorbeeld VuurToren. Het is uitgewerkt op papier en met verf of kleurpotlood heeft het werk kleur gekregen.
Bij het groepswerk was het thema vrij en dat is te zien. Er zijn heel verschillende onderwerpen gekozen. Ook de uitwerking is divers. Op doek is geschilderd en zijn diverse materialen toegevoegd.

Online begeleiding

Bijzonder is dat de werkstukken in deze tentoonstelling in ‘coronatijd’ tot stand zijn gekomen, met online docentenbegeleiding. “Het laat zien dat de leerlingen goed hebben nagedacht over onderwerp en vormgeving, in de schetsfase, alvorens te beginnen aan de eindwerkstukken,” aldus docent Ineke Vennegoor.

Expositie bezoeken

De expositie is te bezoeken in de Stiftswijzer op ’t Stift in Weerselo van 3 tot en met 30 november 2020.
Twente FM nam een kijkje bij de officiële opening en maakte er een videoreportage van.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.