Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Fietspad langs kanaal bij Denekamp verbreed tot ‘karrespoor’

45 fietspad
De geplande werkzaamheden op de landkaart.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – 4,3 kilometer van het fietspad langs het Almelo-Nordhornkanaal in Denekamp wordt verbreed.


Hierdoor moet het een veilig fietspad worden waarop toeristen en inwoners wandelend of met de fiets de nieuwe, grensoverschrijdende cultuurhistorische route langs het Almelo-Nordhornkanaal kunnen beleven. Het gaat om het deel tussen de Duitse grens en de Ootmarsumsestraat.

Woensdag 4 november start aannemer Structon Civiel Noord & Oost met de geplande werkzaamheden, die tot eind dit jaar zullen duren.

Tijdens de werkzaamheden kan geen gebruik worden gemaakt van het fietspad. “We hebben verschillende varianten voor het verbreden van dit fietspad onderzocht”, laat wethouder Benno Brand weten. “Uiteindelijk is onze keuze gevallen op het model ‘karrespoor’, met een extra betonpad.”

Parallel aan het huidige betonfietspad van 1,5 meter breed, wordt eenzelfde betonpad aangelegd. "Zo zorgen we ervoor dat het fiets- en wandelverkeer aan de grens elkaar veilig kan blijven passeren.”

In totaal wordt het fietspad 3,8 meter breed. Tussen de twee betonwegen, komt een groenstrook van 80 centimeter.

Cultuurhistorische route

Gemeente Dinkelland en Stadt Nordhorn ontwikkelen gezamenlijk een cultuurhistorische route die Denekamp en Nordhorn met elkaar verbindt. Het verbreden van het fietspad is hier onderdeel van. De route geeft informatie over de geschiedenis van het kanaal en zijn omgeving. Dit gebeurt op bijzondere plekken door middel van tekstborden in het Duits en Nederlands.

Meer info

Voor de uitvoering van het project is geld beschikbaar gesteld door Interreg (een Europese subsidie voor grensoverschrijdende projecten).
Meer informatie over de andere activiteiten/deelprojecten langs de cultuurhistorische route, is te vinden op www.dinkelland.nl/project-kanal-allee-denekamp-nordhorn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.