Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Tulpenbollen planten voor het goede doel

2020 43 tulpen
Tulpen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Op zaterdag 24 oktober worden er 2500 tulpenbollen van een unieke kweek uit 2014 geplant in Stadstuin 1862 in Oldenzaal voor poliobestrijding.


Zaterdagochtend plaatsen de leden van Rotary Club Oldenzaal en Stichting Stadstuin 1862 in groepjes van vier de tulpenbollen. Hier worden er honderd van geplaats op een vierkante meter. “Tulpen moet je nu de grond in doen, dan heb je er van het voorjaar veel plezier van als het goed is”, aldus Liesbeth Pieké van Rotary Club Oldenzaal.

Leerlingen van het Twents Carmel College aan de Potskampstraat leveren ook een bijdrage aan het project. Zij hebben ervoor gezorgd dat de grond plantrijp is.

Polio

Polio is een ziekte dat in een groot deel van de wereld is uitgeroeid. Het heerst nog wel, voornamelijk in Afghanistan en Pakistan. Met het project is 3000 euro opgehaald, waarvan er ongeveer 5500 vaccinaties gekocht kunnen worden.

Het hele interview op de radio is hier te horen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.