“Ik weet dat er heel veel jongeren zijn die wel iets te zeggen hebben. Ik hoor om me heen best wel veel opmerkingen. Jongeren hebben er natuurlijk ook last van”, aldus Noortje Haarman.
Veranderingen
Voor jongeren zijn er ook veranderingen in de crisis. Zo is het onderwijs, het vervoer, sporten en de sociale interactie vaak anders dan voor de crisis. “Tijdens de coronacrisis wordt er veel op de jeugd afgeschoven, vooral dat zij dingen niet goed doen. Er wordt veel gefocust op de eenzaamheid onder de ouderen, maar ik denk niet dat dit alleen het probleem is. Er zijn ook heel veel jongeren die last hebben van deze periode.”
Digitale sessie
Een digitale sessie met een aantal jongeren tussen de 18 en 30 jaar uit Tubbergen was het idee van Haarman. Zij wil deze jongeren ook en stem geven en laten meedenken in deze periode. “Er zijn sowieso dingen waar zij tegenaan lopen en ze zullen ook vast nieuwe, frisse ideeën hebben."
De digitale sessie kan online plaatsvinden door middel van videobellen. De jongeren zullen dan geselecteerd worden.
Oordeel
De burgemeester van Tubbergen is intern aan het kijken en onderzoeken hoe zij de jeugd kan bereiken en zij is er nog niet over uit hoe zij dit wil doen. De burgemeester heeft positief gereageerd op het idee. Het is nog niet bekend of het idee werkelijkheid gaat worden.
Het interview met Noortje Haarman op de radio is
hier te beluisteren.