Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Koninklijke Onderscheiding voor Geert Niks

2020102102 oldenzaal
Geert Niks Lid in de orde van Oranje Nassau
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Burgemeester Patrick Welman heeft woensdagmiddag een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Geert Niks.


De benoeming was op zijn laatste werkdag. Het neerleggen van zijn werkzaamheden per 22 oktober 2020 is voor Zijne Majesteit de Koning de aanleiding geweest om Geert Niks juist op zijn laatste werkdag te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


Sinds 1971 (al bijna 49 jaar) werkt Geert Niks bij de gemeente Oldenzaal en zet hij zich in voor de Oldenzaalse samenleving. Geert heeft in al die jaren veel respect en erkentelijkheid verworven voor zijn grote inzet voor de gemeente Oldenzaal. Zijn deskundigheid, kennis en betrokkenheid is uniek.

Vooral zijn ‘emotionele’ verbondenheid met de historie van de stad Oldenzaal en het stadhuis onderscheidt Geert van anderen. Zijn toewijding en schat aan ervaring gaat de gemeente Oldenzaal in de toekomst zeker missen.

Komen en gaan
Geert Niks heeft bijna acht raadsperiodes meegemaakt. Meer dan 100 raadsleden, ruim 32 wethouders en 8 burgemeesters heeft hij voorbij zien komen. Geert heeft al die jaren zijn werkzaamheden verricht op een wijze die hem onderscheiden van anderen en die getuigen van een voorbeeldige plichtsvervulling. Naast een fulltime baan heeft Geert ook de zorg voor zijn speciale gezin én vindt hij
nog tijd en energie om zich als vrijwilliger in te zetten voor het Oldenzaals Mannenkoor en de lokale afdeling van Unicef.

Benoeming op zijn laatste werkdag
Het zwaartepunt van de bijzondere verdiensten liggen bij zijn functie bij de gemeente Oldenzaal. Het neerleggen van zijn werkzaamheden per 22 oktober 2020 is voor Zijne Majesteit de Koning de aanleiding geweest om Geert Niks juist op zijn laatste werkdag te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.