Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Burgerbelangen Dinkelland wil verhuurdersheffing afschaffen

Fons20 Maathuis20 20 Scholten20 Linde20 Fotografie
Fons Maathuis
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – Burgerbelangen Dinkelland wil af van de verhuurderheffing. Het doel was dat van het opgehaalde geld nieuwe huizen gebouwd zouden worden, maar dit gebeurt niet.


Sinds een aantal jaar krijgt de regering geld van de woningbouwcorporaties. Dit is jaarlijks een bedrag rond 1,7 miljard euro. Het bedrag is bedoeld voor het bouwen van huizen, maar dit is nog niet gebeurt.

Burgerbelangen Dinkelland

Burgerbelangen Dinkelland steunt het afschaffen van de verhuurderheffing. “Wij maken het hier in Dinkelland zelf ook mee. Dat hier in principe geen sociale woningen meer gebouwd worden. Het gedeelte van het geld van de bestaande woningen zouden dan gebruikt moeten worden voor de verduurzaming, maar de woningbouwverenigingen zeggen dat ze minder geld hebben en moeten storten naar Den Haag. In de plaatselijke gemeentes gebeurt dan niets meer”, aldus Fons Maathuis van Burgerbelangen Dinkelland.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.