Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente Oldenzaal biedt ruimte aan een Knarrenhof

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - Een Knarrenhof is de combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden.


Het is met name bedoeld voor zelfredzame senioren die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. In Oldenzaal is de lokale vereniging Noabershof initiatiefnemer van een Knarrenhof.

De vereniging kent een wachtlijst van inwoners die graag van deze woonvorm gebruik maken.

Het college van B&W is erg positief over dit initiatief en wil op de hoek Thijsniederweg - Hunenveldlaan ruimte bieden aan een Knarrenhof.

Al geruime tijd is de gemeente Oldenzaal in gesprek met De Knarrenhof en betrokkenen om tot een goede invulling te komen.

Onlangs zijn de condities en voorwaarden van de ontwikkeling duidelijk geworden. Het is de bedoeling dat het plan de omvang krijgt van ongeveer 22 woningen met een gezamenlijke binnentuin.

Planning en proces
De gemeente Oldenzaal werkt met betrokkenen verder aan het ontwerp-inrichtingsplan. Op basis van dit plan is het college voornemens om het huidige bestemmingsplan te wijzigen. Voordat de planologische procedure start worden alle betrokkenen op de hoogte gebracht. Eenieder heeft de mogelijkheid om zijn of haar zienswijze op het plan naar voren te brengen. Het is de bedoeling dat de planologische procedure volgend voorjaar van start gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.