Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Panoramafoto’s in Dinkelland gemaakt

Gemeentehuis dinkelland
Gemeentehuis Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Het bedrijf CycloMedia start vandaag met het maken van panoramafoto’s in Dinkelland.


Vanaf de openbare weg worden 360-gradenbeelden gemaakt met een voertuig met speciale apparatuur. Het bedrijf is tot ongeveer begin december bezig met maken van de beelden. De beelden worden onder strikte voorwaarden gedeeld met andere bedrijven.

De beelden worden gebruikt voor inspectie en beheer van de openbare ruimte, ter ondersteuning bij het doorvoeren en uitvoeren van wetgeving en bij het ontwikkelen van ruimtelijke plannen.

Op die foto’s komen mogelijk persoonsgegevens in beeld: herkenbare personen of kentekens van auto’s. CycloMedia zorgt ervoor dat dit onherkenbaar wordt gemaakt: het wordt ‘geblurd’.

De geblurde opnamen worden door het bedrijf bewaard om te kunnen voldoen aan haar contractuele verplichtingen met afnemers en ten behoeve van back-up doeleinden. CycloMedia heeft een Functionaris Gegevensbescherming aangesteld om toezicht te houden op de toepassing en naleving van AVG aldus gemeente Dinkelland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.