Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Zwarte-pieten-actiegroep plakt posters in Oldenzaal

41 piet3
Een van de aanhangers van de actiegroep heeft posters geplakt in Oldenzaal.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De (nogal fanatieke) groep die zich ‘Zwarte Pieten Actiegroep’ noemt, heeft posters opgehangen in Oldenzaal.


Her en der zijn posters te zien met teksten als ‘zwarte piet meer dan welkom’ en ‘handen af van zwarte piet’. De groep is op zoek naar meer aanhangers, getuige de posters met de tekst ‘sluit je bij ons aan’.

De posters zijn onder meer geplakt bij sportpark ’t Venterinck en het viaduct aan de Ossenmaatstraat.
Nadat het werk geklaard was, werd er melding van gedaan aan de pers via Twitter (www.twitter.com/actiepieten). Via facebook gaat niet; dat medium heeft de pagina van de groep geblokkeerd.
::volgendepagina::
De actiegroep koos Oldenzaal als locatie omdat afgelopen week bekend werd dat de organisatie van de sinterklaasintocht in Oldenzaal alleen nog met roetveegpieten wil werken. Daar is de groep het absoluut niet mee eens. “Inwoners gaan over de traditie; niet bestuurders,” is de boodschap van de groep op Twitter. Op andere locaties waar dergelijke protestacties werden gehouden door de groep, kwamen nogal ferme reacties op Twitter maar in Oldenzaal hebben geen inwoners gereageerd.

::foto2::
::foto3

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.