Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Motorvoertuig met een te hoge maximumsnelheid in beslag genomen

Politieauto
Politieauto
Beeld: Twente FM

WEERSELO - Politie Dinkelland hield een motorvoertuig met beperkte snelheid, die is ingericht als een personenauto, staande en nam deze mee voor onderzoek. Het voertuig reed te hard en na onderzoek blijkt dat de maximumsnelheid van het voertuig ruim 100 kilometer per uur te hoog is.


Het motorvoertuig met beperkte snelheid, die als een personenauto is ingericht, reed maandagavond 5 oktober over de Bisschopstraat in Weerselo.

De agenten die het voertuig volgden reden vijftig kilometer per uur, terwijl het voertuig zelf niet sneller mag rijden dan vijfentwintig kilometer per uur. Het motorvoertuig is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Oldenzaal.

Metingen

Agenten hebben op dinsdag 6 oktober met behulp van een lasergun de maximumsnelheid van het voertuig gemeten. Dit werd twee keer gedaan. Uit het onderzoek bleek dat er met het voertuig ruim 100 kilometer per uur harder kon worden gereden dan toegestaan.

Beslag gelegd

Er is beslag gelegd op het voertuig. Wat er met het voertuig gebeuren zal, beslist een officier van justitie.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.