Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Natura Docet viert dierendag met veel extra activiteiten

27 wonderryck biginsects
De insectenzaal in Natura Docet Wonderryck Twente.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Museum Natura Docet Wonderryck Twente zet alle museumdieren in het herfstzonnetje op Werelddierendag.


Werelddierendag wordt gevierd op zondag 4 oktober. In Natura Docet zijn dan allerlei extra activiteiten, waaronder de grote dierendag pubquiz, broodjes aap in het restaurant en wandelingen in de parktuin.

In de parktuin is bovendien een miniversie van de Elephant Parade te bezoeken. Zoek alle gekleurde olifanten die verstopt zijn in de tuin tijdens deze speurtocht. Lever na afloop je zoekkaart in aan de balie en je krijgt een verrassing.

In Atelier Wonderryck mogen bezoekers meedoen met de boetseerclub. Er zijn workshops om 11.00 en 14.00 uur (aanmelden via [email protected]).

En verder: ontmoet de levende kakkerlakken, vlinders en wandelende bladeren in de insectenzaal, ga op de foto als vlinder, bezoek het kalfje met de twee koppen en andere buitengewone dieren in de wonderdierententoonstelling, ga op zoek gaan naar de pauw, de paradijsvogel en de brulaap met de safarispeurtocht of speur naar het broertje of zusje van de knuffels in de wonderkamers.
Uiteraard ontbreekt levende koningspython Loesje niet op dierendag. Om 13.00 uur is ze te bewonderen en wie durft, mag met haar op de foto.

Kom verkleed

Er is ook nog een verkleedactie. Wie verkleed als dier komt, mag een grote geluksteen uit de schatkist uitzoeken.
Natura Docet Wonderryck Twente is op Werelddierendag zondag 4 oktober open van 10.00 tot 17.00 uur.

www.wonderryck.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.