Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

VVD duidelijkheid over uitstel aanleg Weerselose rotonde

Wegwerkzaamheden
Wegwerkzaamheden in Weerselo
Beeld: Twente FM

WEERSELO – Wordt de aanleg van de rotonde ter hoogte van de Bornestraat in Weerselo een half jaar uitgesteld? VVD Dinkelland wil er meer van weten.


In ’t Beukske (het Weerselose parochieblad met nieuws) schreef Dorpsraad Weerselo dat de aanleg van de rotonde op de N343 met een half jaar wordt uitgesteld, onder meer omdat er al wegwerkzaamheden plaatsvinden op het traject Weerselo-Oldenzaal. Door dit tegelijkertijd plaats te laten vinden met de aanleg van de rotonde wordt volgens het stuk de bereikbaarheid van Weerselo bedreigd.

De Dinkellandse VVD vindt dat een goed argument. “Omdat we de verkeerssituatie ten tijde van de wegwerkzaamheden aan de Bisschopstraat liever niet weer willen meemaken,” stelt fractielid Joris Poffers. “Maar we willen wel graag dat die rotonde er zo snel mogelijk komt. Het bestemmingsplan is in 2019 al vastgesteld. Het college heeft aangegeven te verwachten dat medio 2020 de schop in de grond gaat. Waarom duurt het zo lang?”

Provinciale weg, geen gemeentelijke

Het is echter een provinciale weg, geen gemeentelijke. Waarom stelt de VVD-fractie dan toch vragen hierover aan het Dinkellandse college? “We zijn ons ervan bewust dat de provincie over de aanleg van de rotonde gaat maar willen toch graag een aantal zaken van de wethouder weten, mede omdat veel inwoners van Weerselo graag willen weten waar ze aan toe zijn. Die rotonde komt er immers om de verkeersveiligheid te verbeteren en de leefbaarheid in de kern van Weerselo.”

Vragen aan college

De VVD stelt komende dinsdag dus vragen over de geplande rotonde. Zo wil de VVD weten of er nog meer redenen zijn dat de aanleg van de rotonde met een half jaar wordt uitgesteld. In het artikel van de Dorpsraad staat namelijk dat de wegwerkzaamheden één van de redenen is, maar wat zijn dan de andere?

College op hoogte?

Ander belangrijk punt wat Poffers betreft: “Als Dinkellandse VVD weten we niet anders dan dat de aanleg van de rotonde zou starten medio 2020. Nu wordt het 2021. In hoeverre waren de andere werkzaamheden van het traject Weerselo-Oldenzaal toen al bekend bij het college? In hoeverre is het college tijdig door de provincie geïnformeerd over de planning van de aanleg van de rotonde?”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.