Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Geef-om-elkaar-challenge gelanceerd

39 vriendschap
Beste vrienden.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Welzijn Tubbergen-Dinkelland heeft een nieuw initiatief gelanceerd: de Geef-om-elkaar-challenge.


In de challenge worden inwoners uitgedaagd om iemand het gevoel te geven dat de wereld wél op hem wacht.
De challenge wordt gelanceerd in de aanloop naar de landelijke week tegen eenzaamheid, van donderdag 1 tot en met donderdag 8 oktober.

“In de huidige coronaperiode is het nog meer van belang om aandacht te hebben voor een ander,” aldus sociaal werker Kristel Trimbos. “Mensen lopen door deze situatie meer kans op het ontstaan of verergeren van eenzaamheidsgevoelens.”

In de Week tegen Eenzaamheid staat daarom ontmoeting en verbinding centraal.

“Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Met de challenge dagen wij inwoners uit om iets leuks te ondernemen met iemand met wie ze dat normaal gesproken misschien niet zo snel zouden doen. Zo ontstaat een week vol activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.”

#geefomelkaar

Bij SWTD zijn vanaf half september gratis ansichtkaarten op te vragen om het uitnodigen van een ander wat makkelijker te maken. Daarnaast roepen we de deelnemers aan de challenge op om gebruikt te maken van sociale media met de hashtag #geefomelkaar en @SWTD.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.