Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Kermis mét kroketten

39 kermiskroket
De verkoop van de kermiskroketten is een echte traditie in Oldenzaal.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Oldenzaal kan zich verheugen op de kermis die van 25 tot en met 28 september wordt gehouden in de binnenstad. Mét traditionele krokettenactie en zelfs een krokettenmobiel.


Oldenzaal gaat in het laatste weekend van september ‘gewoon’ kermis vieren (wel met extra regels en looproutes) en daar hoort de kermiskroket ook bij.

De kroketten worden verkocht tijdens de kermis voor stadshotel Ter Stege. De kroketten kosten 1 euro per stuk, elf voor een tientje.
Om het zo goed mogelijk te laten verlopen, worden dit jaar wat kleine aanpassingen gedaan bij het verkooppunt. Er wordt met een extra snelkassa gewerkt voor iedereen die elf of meer kroketten wil bestellen. Bovendien rijdt een heuse krokettenmobiel door de stad om de kroketten aan de man te brengen.

Een groot gedeelte van de opbrengst gaat naar een zorgvuldig uitgekozen hoofddoel en een kleiner bedrag wordt geschonken aan een subdoel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.