Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Gezocht: gastdocent groene energie

38 groeneenergie
Gastles groene energie.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – Natuur en Milieu Overijssel is op zoek naar gastdocenten uit de gemeente Dinkelland die willen lesgeven over groene energie.


Hoe worden goede windmolens gebouwd? Hoe werkt zonne-energie? Aardwarmte, wat is dat eigenlijk? In de leskist ‘Groene Energie’ geven leerlingen uit groep 7 en 8 al bouwend en onderzoekend antwoord op deze vragen.

De leskist ‘Groene Energie’ is een doe-kist waarmee leerlingen (groep 7 en 8) zich in 2 uur tijd verdiepen in wind-, aard- en zonne-energie. In de leskist zitten drie experimenten waar de leerlingen in groepjes mee aan de slag gaan.
Om de leerlingen te begeleiden bij deze experimenten is Natuur en Milieu Overijssel op zoek naar enthousiaste gastdocenten in de gemeente Dinkelland. Aanmelden kan bij Ilse Jansen, [email protected]. Bellen mag ook: 06 49876798.

De vrijwilligersvacature is bedoeld voor mensen die ervaring of affiniteit hebben met het thema duurzame energie en die hierover graag vertellen aan basisschoolleerlingen.
De leskist ‘Groene Energie’ is sinds vorig jaar onderdeel van het aanbod van Natuur en Milieu Overijssel en de Natuur- en Milieueducatiecentra (NME).

Takenpakket

Gastdocenten verzorgen lessen van 2 uur over duurzame energie. Ze begeleiden leerlingen tijdens experimenten, enthousiasmeren de leerlingen over het onderwerpen en beantwoorden vragen over groene energie. Het gaat om twee tot vijf gastlessen per jaar.
De nieuwe vrijwilligers krijgen een training aangeboden waarmee ze worden opgeleid tot gastdocent groene energie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.