Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Avondetappe in Denekamp: ‘De avondetappe kan natuurlijk écht niet in het Hennie Kuiper Museum ontbreken’

37 dinkeland denekamp avondetappe
Hennie Kuiper over Avondetappe bij wielermuseum
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - De NOS Avondetappe was maandagavond te gast in Denekamp. Daarvoor streek een grote karavaan neer op erve Kuiper. “De avondetappe kan natuurlijk écht niet in het Hennie Kuiper Museum ontbreken”, aldus Dione de Graaff.


Zendwagens, cateringwagens, techniekwagens en nog véél meer werd neergezet op erve Kuiper, waar het Hennie Kuiper Wielermuseum is gevestigd.
Hoewel publiek niet welkom was bij de uitzending, trok het wel veel bekijks.

Het is voor het eerst dat de Avondetappe vanuit Nederland wordt uitgezonden. Normaal gesproken is de Avondetappe in Frankrijk om de verrichtingen van de wielrenners te volgen, maar dit jaar – vanwege corona – blijft het programma dichtbij huis.
Daarvoor worden bijzondere locaties bezocht. In eigen land, met wielerhistorie.
Vandaar dat werd gekozen voor het Hennie Kuiper Wielermuseum in Denekamp. Natuurlijk was Hennie Kuiper zelf te gast in de Avondetappe, samen met wieleranalist Thomas Dekker en sportjournalist Diana Kuip.
De gasten, de crew én presentator Dione de Graaff waren onder de indruk van het museum. Ze hebben uitgebreid de collectie wielershirts, wielerprijzen en nog veel meer bekeken.

Hoe vonden ze het om te gast te zijn bij Hennie Kuiper? Twente FM maakte er deze reportage van.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.