Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Vastenactie Lumen Christi voor missie Kuiphuis in Guatemala verlengd

36 ingekuiphuis
Inge Kuiphuis in Guatemala.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Parochie Lumen Christi gaat de termijn van de vastenactie verlengen tot eind september en vraagt dit weekend extra aandacht voor het project van missionairs Inge Kuiphuis in Guatemala.


Afgelopen voorjaar zou de vastenactie plaatsvinden zoals elk jaar in de veertigdagentijd maar daar is weinig van terechtgekomen door coronaperikelen. De opbrengsten in de verschillende kerken in Lumen Christi waren minimaal. Overigens ook landelijk.

Daarom is besloten om de vastenactie te verlengen.
Omdat de parochie Inge Kuiphuis graag wil ondersteunen samen met de andere parochies, is besloten om in het weekend van 5 en 6 september in alle vieringen opnieuw aandacht te geven aan haar project en zal er voor het project gecollecteerd worden. Daarnaast zal Kuiphuis zelf in de vieringen van De Lutte, Ootmarsum en Denekamp hier over komen vertellen.

Na de vieringen in de Lutte en Denekamp is er een mogelijkheid om producten te kopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan dit project. Ook is er een mogelijkheid om in Denekamp bij Plus supermarkt flessenbonnen te doneren aan het project, of kaarten te kopen bij bloemist Reinerink.

Het gaat hier om twee projecten in San Marcos in Guatemala van Inge Kuiphuis, missionair werker uit Geesteren en MTC (Landarbeidersbeweging).
Het eerste project leert inwoners van Guatamala door middel van trainingen en podcasts dat geweld geen oplossing is voor problemen. Er wordt ingezet op positieve eigenwaarde en wederzijds respect.
Het tweede project is de aanschaf van nieuwe apparatuur voor een opleidingscentrum dat vrouwen en jongeren de kans biedt een vak te leren waarmee ze een inkomen kunnen verwerven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.