Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Denekamp verheugt zich op gevarieerd kunstfestival Ratjetoe

Ratjetoe21
Kunst volop op Ratjetoe.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Het centrum van Denekamp staat op zaterdag 19 september helemaal in het teken van kunst. Dan wordt kunstfestival Ratjetoe gehouden. Er zijn al veertig kramen gereserveerd, maar er is nog plek voor meer deelnemers.


Het Nicolaasplein is dan het decor voor de derde editie van Ratjetoe, wat een allesomvattende naam is voor een evenement dat zowel kunst als streekproducten, vinyl en boeken herbergt. Er zijn kramen met schilderijen, beelden, boeken, platen, handgemaakte babykleding, vilten, quilten, sieraden, kaarten, glas-in-lood, energetische kristallen, gebreide sokken en nog veel meer. “Het is echt een ratjetoe,” aldus Betsie Eppink van de organisatie.

Voor de kinderen is bovendien ballonnenclown Funny aanwezig. Ook mogen de kinderen zich uitleven op het stoepkrijten en enorme bellenblazen.
De Denekampse zangeres Demi Westerhof zorgt voor een optreden. Bovendien is de Nicolaaskerk geopend voor bezichtiging en kan de kerktoren worden beklommen. Jos Wintels is beschikbaar voor rondleiding in de kerk en toren.

Er worden ook rondleidingen door het centrum van het dorp gegeven. Jan Meinders leidt de mensen rond in groepen van maximaal twintig personen. Meedoen aan de rondleiding? Aanmelden kan bij de ingang van de kerk. De centrumondernemers zorgen tijdens Ratjoetoe voor extra activiteiten, kortingen, acties en verlotingen.
Er is tijdens Ratjetoe nog meer te doen in de omgeving. Bezoekers kunnen een uitstapje maken naar museum Natura Docet Wonderryck Twente en landgoed Singraven, want die locaties zijn onderdeel van de Elephant Parade.

Goed bezette markt

Er hebben zich al veertig deelnemers gemeld bij Ratjetoe. Het Nicolaasplein is echter zó groot dat er nog ruimte is voor meer kramen. “Wij zijn nog op zoek naar mensen die kinderen willen schminken en naar een straatartiest.”
Interesse? Neem dan contact op met Betsie Eppink, e-mail [email protected], telefoon 06 26126346.

Ratjetoe bezoeken

De derde editie van kunstfestival Ratjetoe vindt plaats op zaterdag 19 september op het Nicolaasplein in het centrum van Denekamp van 11.00 tot 17.00 uur. Het festival is gratis te bezoeken; parkeren is ook gratis.

Verwachting

Betsie Eppink kijkt enthousiast uit naar het evenement. “Het doel is dat de mensen, zowel de kunstenaars als de toeschouwers, een gezellige dag hebben en genieten van de kunst. Een dagje uit en even ergens anders aan kunnen denken.”

www.facebook.com/kunstfestivalratjetoe
::foto2::
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.