Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Glazen Huis Ootmarsum in startblokken: ’t gaat wel iets anders dan andere jaren

36 glazenhuisootmarsum
Glazen Huis Ootmarsum 2020.
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM – Glazen Huis Ootmarsum gaat woensdagavond van start. Dit jaar is het evenement wel anders dan anders, vertelt Niek Heerink.


Door corona is het evenement namelijk aangepast. “Normaal zamelen we met het glazen huis geld in voor goede doelen middels verzoeknummers en een veiling, maar dat gaat dit jaar anders. We verwachtten namelijk dat de opbrengst dit jaar in schril contrast zou staan met andere jaren. Vorig jaar was het eindbedrag maar liefst 21.000 euro. Dat hadden we dit jaar nooit gered als we er geen druk evenement van kunnen maken. 52 mensen zouden de veiling bij mogen wonen. Nou, daar haal je zulke bedragen niet mee. Bovendien willen we niet teveel van ondernemers vragen die het moeilijk hebben in coronatijd.”

De oplossing bleek een ander soort Glazen Huis. Wel alle dagen verzoeknummers indienen, maar de veiling gaat digitaal. “We proberen zo quitte te spelen en de onkosten van het glazen huis terug te verdienen. Het bedrag dat we overhouden – en we verwachten toch wel wat extra’s te verdienen – nemen we mee naar volgend jaar. Dan is namelijk de tiende editie en kunnen we extra groot uitpakken.”

Verzoeknummers

Het Glazen Huis Ootmarsum gaat op woensdag 2 september om 20.00 uur van start. Locatie is het Gerard Hulsinkplein. Het Glazen Huis wordt gehouden tot zondagavond 6 september.
Verzoeknummers zijn van harte welkom bij de dj’s. Dat kan via de studiotelefoon 06 55553738 (bellen, sms en WhatsApp), live in de studio en via www.glazenhuisootmarsum.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.