Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Terrassen langer zo groot houden?

Binnenstad20terras
Binnenstad terras
Beeld: Twente FM

TWENTE – Eigenlijk moeten alle terrassen op 1 oktober weer teruggebracht zijn naar het normale ‘niveau’, maar er gaan steeds meer stemmen op om deze periode te verlengen.


Horecaondernemers in Oldenzaal vroegen al nadrukkelijk om de ruime terrassen te mogen handhaven en ook in Dinkelland wordt dit verzoek meermalen geuit. Daar zijn zelfs al vragen over gesteld aan het college.

Hengelo had de periode op 1 september staan, maar heeft die nu verlengd naar 1 oktober. Tot die tijd mogen de terrassen sowieso verruimd blijven. Omdat inwoners en ondernemers zich zo goed aan de coronaregels houden, stelt het college. Om de horeca tegemoet te komen heeft het College van B en W besloten dat de verruimde terrassen een maand langer mogen blijven staan, tot oktober. Het college overweegt om ook na 1 oktober door te gaan met het gedogen van de verruimde terrassen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.