Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

VVD Dinkelland wil aansluiten bij regionale waterstof-hub

35 auto
Het interieur van een auto.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND – De gemeente Dinkelland is zeer alert op ontwikkelingen van waterstoftoepassingen. Dat blijkt na vragen van de Dinkellandse VVD-fractie aan het college.


De VVD wil dat de energietransitie niet alleen via wind en zon verloopt maar via meerdere fronten, waaronder waterstof. Daarvoor is de partij geïnteresseerd in de Waterstofhub Twente, waarmee vanuit Almelo waterstof kan worden geproduceerd en toepassingen ervan onderzocht.

De VVD wil dat dit Twentebreed gebeurt.
“Wij vinden dat als we een groene technologische topregio willen zijn en blijven, we gezamenlijk deze uitdaging en projecten op moeten pakken. We willen er daarom voor pleiten
- middels een motie na het zomerreces - om ook andere Twentse gemeenten op te roepen deel te nemen en aan te sluiten bij de H2-hub zodat we de handen ineen kunnen slaan.”

De officiële opening van de H2-hub vindt op de Dag van de Duurzaamheid plaats, op 10 oktober 2020. “Wij zijn benieuwd wat het College vindt van de H2-hub,” aldus de partij die daarom vragen stelde hierover aan het college.

Uit die vragen blijkt dat het college van B&W de ontwikkelingen rondom waterstof op de voet volgt, maar dat pas later wordt besloten of aansluiten bij de hub wenselijk is, aangezien de hub nog niet officieel is gestart. Ook is het college met een ondernemer gesprekken gevoerd over het toepassen van waterstof.

Daarnaast wilde de VVD weten of zich al een partij heeft gemeld voor het bouwen van een waterstoftankstation aan de grens, maar dat is niet het geval. Wel verricht de gemeente inspanningen om een waterstoftankstation mogelijk te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.