Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

'Wij staan voor zorg, maar onze schoenen wringen'

Schoenen2020200828
Wij staan voor zorg maar onze schoenen wringen
Beeld: Twente FM

TWENTE - Een landelijke actiedag voor de zorg wordt op 5 september gehouden en ook Twentse zorgmedewerkers doen mee met een 'schoeneactie'.
De actiedag zou oorspronkelijk op het Malieveld in Den Haag zijn. Vanwege corona demonstreren zorgmedewerkers niet lijfelijk omdat het laatste wat zij willen kwetsbare patiënten, cliënten, bewoners besmetten is. In plaats daarvan komt er een online demonstratie. En er is meer.

Natasia ten Kattelaar en Eefje van Keeken, beiden werkzaam als verpleegkundige bij ZorgAccent, bedachten een actie die meer zou opvallen dan een online demonstratie.

Ze roepen alle zorgmedewerkers op hun schoenen naar Den Haag te sturen onder het motto: ‘wij staan voor zorg, maar onze schoenen wringen. Eefje en Natasia gaan voor minimaal vijfduizend paar schoenen op het Malieveld.
::volgendepagina::
Iedere zorgmedewerker die zich wil aansluiten kan zich aanmelden bij de actiegroep van de dames,

Dat kan via facebook Saai in de zorg, dacht het niet of van de 3zusters. Natasia vertelde erover in de ochtendshow op Twente FM: "Je kunt schoenen inzamelen en deze inleveren bij speciale inleverpunten. De organisatie 'Was mijn was' zorgt voor de distributie naar Den Haag."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.