Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Scholen uitgedaagd om schoolpleingroot bordspel te ontwerpen

35 ijsselacademie
Stoepkrijten op het schoolplein
Beeld: Twente FM

TWENTE – Scholen in onze regio worden uitgedaagd om een schoolpleingroot bordspel te ontwerpen. Hiermee werken ze mee aan de festiviteiten rondom 75 jaar VN.

Het idee komt van de IJsselacademie, het kenniscentrum voor Overijsselse streekcultuur. De academie ontwikkelt lespakketten voor groepen 1 tot en met 8 over de Verenigde Naties. Centraal in dit lespakket staat de uitdaging om als school gezamenlijk een schoolpleingroot bordspel te ontwerpen. Die klasoverstijgende samenwerking is gebaseerd op de VN, waarin verschillende landen met elkaar samenwerken.

De mooiste schoolpleinontwerpen worden gebruikt om een jubileumposter vorm te geven. De eerste tien deelnemende scholen krijgen deze poster gratis per post opgestuurd (voor elke klas een exemplaar); andere aangemelde scholen krijgen de poster digitaal opgestuurd: groot genoeg voor op het digibord. De poster kan online ook gratis gedownload worden.

Meedoen
Scholen kunnen zich aanmelden voor het kant-en-klare lesmateriaal via www.komvoor.nl/75jaarVN.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.