Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Verkeersveilige ideeën maken kans op donatie ANWB-fonds

Verkeersbrigadiers klaar overs
Verkeersbrigadiers.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Lokale initiatieven die de verkeersveiligheid bevorderen, maken kans op een bijdrage van het ANWB-fonds. De inschrijving start op 31 augustus.


Het ANWB-fonds is op zoek naar het mooiste maatschappelijke project van de provincie Overijssel. De winnaar krijgt 10.000 euro. Initiatiefnemers van projecten uit Overijssel kunnen zich hiervoor aanmelden op www.anwb.nl/anwbfondshelpt.

Het ANWB-fonds steunt maatschappelijke projecten die burgers in hun eigen stad of regio zijn gestart of willen starten en waarvoor geld nodig is.

De initiatieven moeten een blijvende waarde hebben en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd (waaronder het toegankelijk maken van locaties voor mensen met een beperking).

Vorig jaar was de winnaar in Overijssel de Daltonschool de Zevensprong in Zwolle. Die kon met de bijdrage de fietsenstalling op het schoolplein verplaatsen, wat de verkeersveiligheid ten goede kwam.

Ook coronaproof

Het concept is dit jaar iets aangepast; dit jaar honoreert het ANWB Fonds ook projecten voor het ‘corona-proof’ maken van bijvoorbeeld musea en voertuigen, zodat Nederland er op een veilige manier op uit kan blijven gaan. Daarnaast blijven de thema’s mobiliteit, toegankelijkheid en verkeersveiligheid onverminderd actueel.

Procedure

Inschrijven om in aanmerking te komen voor de toekenning kan van 31 augustus tot 6 oktober. Iedereen in Nederland kan vervolgens via de website vanaf 26 oktober tot en met 23 november stemmen op een project naar keuze. Dan blijft er een top drie aan genomineerde projecten per provincie over. Hieruit wordt door de ANWB Adviescommissie een project in iedere provincie gekozen. In januari 2021 vindt de prijsuitreiking plaats.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.