Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Daniel Rowland elk jaar weer trots bij verwelkomen topmusici op ‘zijn’ Stift

35 20 dinkelland weerselo danielrowland stiftfestival
Stiftfestival Weerselo
Beeld: Twente FM

WEERSELO - Dankzij Daniel Rowland prijken elk jaar weer namen van wereldberoemde musici op het programma van het Stiftfestival. Johan de Ruyter maakte voor Twente FM een portret van Rowland, de artistiek leider die telkens weer vol trots musici en muziekliefhebbers ontvangt op ‘zijn’ Stift.


Daniel Rowland groeide op op het Stift en besloot jaren geleden het Stift Musicfestival op te richten. Sindsdien is Twente in de laatste weken van augustus hét toneel van kamermuziek. Een keur van gerenommeerde internationale topmusici treedt hier zij aan zij met de Stift Young Artists op, tijdens meer dan dertig concerten in negen dagen.

Uitvalsbasis is het Weerselose Stift, maar er zijn ook concerten op andere locaties zoals de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal, het Singraven in Denekamp, landgoed het Hakenberg in De Lutte en het Muziekcentrum in Enschede.

Speciaal voor Twente FM maakte Johan de Ruyter dit portret van Daniel Rowland, artistiek leider van het Stift Musicfestival.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.