Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Stop Afvalwater Twente vertrouwt werkzaamheden NAM in Rossum niet

34 nam
De locatie van de NAM in Rossum, gefotografeerd vanaf de openbare weg, door SsaT.
Beeld: Twente FM

TWENTE – Er wordt onderhoud gepleegd op de NAM-locatie in Rossum, maar de stichting Stop Afvalwater Twente vertrouwt het niet.


De stichting met Freddy Mensink als voorzitter houdt zich sinds december 2015 bezig met het beëindigen van de afvalwaterinjecties - die sinds 2011 plaatsvinden - en het aanreiken van alternatieven hiervoor.

De NAM noemt het onderhoudswerkzaamheden waarmee ze bezig zijn op de locatie in Rossum, maar volgens de stichting is er meer aan de hand en worden alle leidingen en onderdelen op de locatie vernieuwd.
“Het bevreemdt ons ten zeerste, vooral omdat ook wij als stichting Stop Afvalwater Twente in het overleg met de NAM hier nooit van op de hoogte zijn gesteld,” aldus Mensink.
::volgendepagina::
De stichting is vooral bang voor lekkages. “Die zouden een ramp betekenen voor Noordoost-Twente. Grootschalig zout oplossen leidt tot enorme cavernes, die weer kunnen leiden tot grote inzakkingen en vervuiling van bodemwater.”

Mensink gaat ervanuit dat het vervangen van leidingen en onderdelen geen onderdeel van het reguliere onderhoud is en dat de opslag van afvalwater langer gaat duren dan de stichting wenst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.