Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

FNV wil hoger minimumloon en roept Oldenzaal op voor 'Sta op voor 14'

34 geld loon
Geld tellen.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Vakbond FNV vraagt burgers in Oldenzaal op te staan voor een hoger minimumloon. Actieve leden verzamelen vrijdagavond en zaterdag handtekeningen onder een petitie.
Het gaat om een actie in het kader van de landelijke campagne ‘Voor 14’. De FNV wil via lokale acties een beweging op gang brengen. De Oldenzaalse actie wordt vrijdag en zaterdag op de Groote Markt gehouden.

Door de acties moeten partijen de noodzaak van een hoger minimumloon gaan opnemen in hun programma’s voor de Tweede-Kamer-verkiezingen op 17 maart 2021.

“Steeds meer mensen op of rond het minimumloon kunnen nauwelijks de eindjes aan elkaar knopen. Hoewel ze gewoon werken, zijn ze afhankelijk van allerlei toeslagen,” zegt Jos Agterbos, vakbondskaderlid in Oldenzaal.

Hij is lid van de Werkgroep Sociaal Beleid Oldenzaal van de FNV die het initiatief nam.
“Velen verdienen niet genoeg om onverwachte kosten, zoals een kapotte wasmachine, op te vangen. Of om kinderen mee te laten gaan op schoolreisje. Daarom moet het minimumloon echt omhoog. De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat het juist om mensen gaat die ons land draaiende houden.”

Met voldoende steun van burgers wil de lokale FNV de gemeenteraad van Oldenzaal vragen zich in een motie uit te spreken voor de noodzaak van een hoger minimumloon. Andere gemeenten, zoals Helmond, Nijmegen en Arnhem hebben zich hiervoor al uitgesproken.

Het is vrijdag van 18.30 tot 21.30 uur en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur mogelijk de petitie Voor 14 te tekenen op de Groote Markt in Oldenzaal.

Jos Agterbos startte de petitie ook online. Hier tekenen kan ook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.