Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Lichte stijging aantal WW-uitkeringen in Twente; toch nog kans op werk in veel sectoren

UWV20 Twente
UWV Twente
Beeld: Twente FM

TWENTE - Het aantal mensen dat een WW-uitkering ontvangt in Twente, is licht gestegen.
Ten opzichte van juli ontvangen 43 meer mensen een WW-uitkering. De stijging komt vooral door een gebruikelijke toename vanuit het onderwijs. Tijdelijke contracten in het onderwijs lopen vaak af voor de zomervakantie. Vanuit de horeca neemt het aantal WW-uitkeringen nu juist af, na een sterke toename in de eerste maanden van de coronacrisis.

Dit komt doordat horecagelegenheden deels weer open zijn.

Wel ligt het aantal WW-uitkeringen vanuit deze sector duidelijk hoger dan voor de coronacrisis. Ondanks de grote impact van de coronacrisis op de arbeidsmarkt, zijn er nog steeds beroepen met goede kansen op werk. Bijvoorbeeld in de industrie, bouw en zorg. Die sectoren zijn sterk vertegenwoordigd in Overijssel.

De kansen op werk kunnen overigens wel sterk verschillen tussen deelsectoren en zelfs tussen bedrijven. Uit het UWV rapport ‘Kansrijke en minder kansrijke beroepen’ blijkt onder meer dat verschillende technische- en zorgberoepen kansrijk zijn. Zo blijft er vraag naar technisch geschoolde vakmensen, bijvoorbeeld naar monteurs van zonnepanelen door de energietransitie.
In de zorg was al voor de coronacrisis sprake van grote personeelstekorten, met name aan gediplomeerde verzorgenden IG en verschillende verpleegkundigen. De komende tijd blijft er veel behoefte aan deze zorgprofessionals.

Maar ook hele andere beroepen bieden momenteel kansen op werk, zoals hovenier. Vacatures voor dit beroep waren de laatste jaren al moeilijk te vervullen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.