Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Drie Oldenzaalse jongeren met coronavirus

Virus corona
Coronavirus
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Twee jongens en een meisje uit Oldenzaal hebben gisteren een positieve uitslag ontvangen op de coronatest die zij maandag hebben gehad.
Uit het bron- en contactonderzoek dat direct door GGD Twente is gestart, is gebleken dat zij op vrijdagavond 14 augustus bij Bar de Bestemming en zaterdagavond 15 augustus bij Bar de Kelder in Oldenzaal zijn geweest.

Met de nauwe contacten van de jongeren wordt door GGD Twente contact opgenomen voor aanvullende leefregels.

Overige bezoekers van deze kroegen op deze avond en nacht worden opgeroepen om 14 dagen hun gezondheid in de gaten te houden en bij klachten contact op te nemen met GGD Twente.

Burgemeester Patrick Welman:
“Het is verontrustend dat het coronavirus weer de kop opsteekt in Oldenzaal. Ik heb inmiddels contact gehad met de jongeren en ze maken het qua gezondheid goed. Wel hebben ze last van alle reacties op hun besmetting, die niet altijd even respectvol zijn. Dat vind ik erg vervelend om te horen en ik roep op tot verdraagzaamheid en respect voor elkaars privacy. Hopelijk valt het aantal besmettingen om hen heen mee.

Het is echt belangrijk dat iedereen die bij De Bestemming of De Kelder is geweest op de desbetreffende avonden en klachten heeft, zich meldt bij de GGD en zich laat testen. Aarzel niet! Dit is de enige manier om het virus onder controle te krijgen. Dat kunnen we echt alleen samen doen!

Patrick Welman - Burgemeester Oldenzaal
De jongens wilden graag hun verhaal kwijt: ze gaven aan dat ze zondag gebeld zijn door de GGD, omdat ze in contact waren geweest met iemand met het coronavirus. Ze zijn toen met het gezin direct in quarantaine gegaan en maandag getest. Ze kwamen de woensdag daarvoor van vakantie terug uit een gebied met code geel. Ze hadden vliegtickets, maar hebben daar geen gebruik van gemaakt en zijn met auto’s gegaan. Het meisje heeft vrijdagavond gepraat met een van de jongens. Geen van de jongeren heeft klachten en wist op dat moment dat ze besmet waren. De jongeren hebben geen klachten en verblijven in quarantaine. Dit bewijst maar weer hoe belangrijk het is om ons aan de richtlijnen te houden en voorzichtig te zijn.”

Vierde casus in Oldenzaal

Daarnaast is er vandaag nog een vierde besmetting bekend geworden. Een volwassen Oldenzaler is inmiddels positief getest. Deze casus staat los van de jongeren blijkt uit het bron- en contactonderzoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.