Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Woningbouw Zuudplas Noord Deurningen kan officieel doorgaan

Tool 2222458 1920
Bouwvakker
Beeld: Twente FM

NOORD DEURNINGEN – Het besluit is onherroepelijk, dus de bouw van de zes rijenwoningen aan de Zuudplas in Noord Deurningen kan doorgaan.
De kavels kunnen uitgegeven gaan worden en daarom houdt de gemeente Dinkelland op 3 september een informatieavond.

Aan de Zuudplas fase 3 in Noord-Deurningen is een deel van het perceel opnieuw verkaveld.

“Op basis van het vorige bestemmingsplan konden uitsluitend vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen worden gebouwd,” vertelt wethouder Ben Blokhuis. “Vanuit de kernraad kwam de vraag of er ook mogelijkheid was om rijtjeshuizen te bouwen. Deze zijn beter geschikt voor starters en senioren, twee belangrijke doelgroepen in Noord Deurningen. Daarom hebben we een perceel herverkaveld, zodat er twee rijen van drie woningen kunnen worden gebouwd.”

Informatieavond

De informatieavond is op donderdag 3 september om 20.00 uur in kulturhus De Mare. Aanmelden kan tot 1 september via [email protected] of 0541 854100.

Kaveluitgifte

Op 7 september start de kaveluitgifte. De toewijzing vindt plaats op maandag 5 oktober om 19.00 uur. Hoe de kaveluitgifte in zijn werk gaat en wat de uitgiftevoorwaarden zijn, is vanaf 1 september te vinden op www.kavelsindinkelland.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.