Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Dinkellandse VVD: 'Hou vergrootte terrassen in stand; dat is praktisch en gezellig'

25 ootmarsum terras
De Markt in het centrum van Ootmarsum.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – De Dinkellandse VVD-fractie wil de uitbreiding van horecaterrassen graag volhouden, ook na corona.
“Als Dinkellandse VVD zien we dat de tijdelijke uitbreiding van horeca-terrassen op gemeentegrond niet alleen bijdraagt aan een betere spreiding van de tafels om de 1,5 meter afstand tussen bezoekers te waarborgen, maar dat het ook sterk bijdraagt aan de gezelligheid in de verschillende kernen,” stelt fractielid Joris Poffers in een brief aan het Dinkellandse college van B&W.
“Deze geluiden krijgen we ook te horen van verschillende inwoners in Dinkelland. Onder meer in Denekamp, Ootmarsum en Weerselo kunnen we zien dat er terrasuitbreidingen op gemeentegrond zijn gedaan en dat het er nog gezelliger uit is gaan zien. Het draagt bij aan een nog grotere aantrekkelijkheid van (toeristisch) Dinkelland.”

De Dinkellandse VVD-fractie wil het college daarom oproepen om te kijken naar de mogelijkheden voor een verlenging van het huidige beleid en zelfs het huidige (corona)beleid inzake de terras-uitbreidingen op gemeentegrond permanent in te voeren. “Ook als we de coronacrisis ooit achter de rug hebben. Een aantal ondernemers die we hebben gevraagd heeft hier wel oren naar, maar er zijn ook ondernemers die geen belang hebben bij terrasuitbreidingen. Daarnaast willen andere ondernemers, buiten de horeca, misschien ook wel gebruik maken van de mogelijkheid om hun waren wat meer uit te stallen op gemeentegrond. Deze willen we hier niet buiten beschouwing laten. Wij zien hier mooie kansen voor ondernemend Dinkelland en zien graag dat het college met de ondernemers (en aanwonenden) in gesprek gaat.”

De VVD wil nu van het college weten wat hun mening is over de terrasuitbreidingen. Ook wil de VVD weten of er klachten, opmerkingen en suggesties van ondernemend Dinkelland en de inwoners zijn terechtgekomen bij het college over de uitbreiding op gemeentegrond. En zijn er andere ondernemers bij het college bekend die hebben aangegeven hun waren meer uit te willen stallen op gemeentegrond?

Tot slot wil de VVD weten of het college bereid is om samen met aanwonenden en ondernemers gesprekken te voeren over wat wel en niet wenselijk is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.