Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Historische wandeling op Hulsbeek; komt ineens Gelderman tot leven

33 themawandeling gelderman
Herman Gelderman, een van de personages tijdens de Hulsbeekwandeling bij kaarslicht.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Hoe bijzonder de geschiedenis van het Hulsbeek is, wordt duidelijk tijdens de nieuwe Oldenzaalse themawandeling. Live acteurs wekken de geschiedenis van het Hulsbeek tot leven. Staan ineens Herman Gelderman en Huttenkloas voor je neus.
We kenden de themawandelingen bij kaarslicht al in de binnenstad van Oldenzaal, maar nu hebben Tourist Info Oldenzaal en het Palthe Huis er ook een ontwikkeld voor het Hulsbeek.

Het Hulsbeek is nu een recreatiepark voor zwemmen en recreëren, maar het is ook een plek waar veel geschiedenis verborgen ligt. De gidsen hebben zich verdiept in de historie en laten de deelnemers tijdens de themawandeling kennismaken met allerlei wetenswaardigheden over de geschiedenis van het Hulsbeek en Oldenzaal. De geschiedenis komt bovendien op een bijzondere manier tot leven; historische personages nemen de deelnemers mee naar het verleden.

Twente FM maakte een reportage tijdens de eerste themawandeling op het Hulsbeek. Op woensdag 19 augustus om 20.00 uur is er nog een wandeling en er staan nog er nog meer in de planning, maar daar zijn nog geen definitieve datums voor gepland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.