Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Botulisme op Hulsbeek; maar zwemmers niet in gevaar

33 hengel
Hengelsport.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In de Chris Achterbos-visvijver, op het Hulsbeek bij Oldenzaal, is vermoedelijk sprake van botulisme.
Dat meldt het waterschap Vechtstromen. Het water van deze visvijver staat niet in verbinding met de zwemvijvers die ernaast liggen.
In de visvijver zijn dode vissen en dode eenden aangetroffen.

Het waterschap adviseert om niet het water in te gaan of te gaan vissen.

Laat ook huisdieren niet in contact komen met dit water.
Een kadaver van een dode eend is opgestuurd naar het laboratorium voor onderzoek. Daarvan wordt medio volgende week de uitslag van verwacht.

Mocht u een kadaver aantreffen, raak deze dan niet aan en waarschuw het waterschap via 088-2203333 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar). Zieke en verzwakte dieren kunnen gemeld worden bij Dierenambulance Twente West, telefoon 06 24547030.

Botulisme

Botulisme is een vorm van voedselvergiftiging die vooral in de zomer voorkomt bij watervogels en vissen. Het is een bacterie die het goed doet bij watertemperaturen tussen de 20 en 25 graden zoals in bijvoorbeeld ondiep, stilstaand water. Als het gif in het water zit, krijgen dieren dit binnen bij het zoeken naar eten. Dieren raken verlamd, kunnen doodgaan en worden zo zelf weer een besmettingsbron.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.