Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Hengelo

Nachthoreca Hengelo: alleen vóór 04.00 uur nog naar binnen

Beer
Bier
Beeld: Twente FM

HENGELO - Met onmiddellijke ingang mogen bezoekers van de Hengelose nachthoreca alleen nog voor 4.00 uur binnen gelaten worden.
Dat was voorheen tot sluitingstijd. Als je binnen bent, mag je wel tot de sluitingstijd, 6.00 uur, blijven. Deze aanpassing was al aangekondigd in de Horecavisie die in juni 2017 in de gemeenteraad is vastgesteld. De maatregel wordt nu structureel ingevoerd.

Voor het nachthorecagebied geldt dat de cafés vanaf 4.00 uur geen nieuwe gasten meer toe mogen laten en om 6.00 uur gesloten moeten zijn.

De nachthoreca is vooral geconcentreerd in de Willemstraat, Pastoriestraat en Langestraat in Hengelo.

Aanleiding is regelmatig overlast van groepen mensen die het niet zo nauw nemen met de corona regels. Ondanks herhaalde waarschuwingen door politie en gemeente blijft de overlast zich hardnekkig voordoen. De gemeente heeft daarom, na advies en in nauw overleg met de politie, besloten dat deze maatregel sneller ingevoerd wordt dan eigenlijk de bedoeling was.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.