Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Zoektocht naar boeken van Frank Krake in Twente in volle gang

Frank20 Krake
Frank Krake
Beeld: Twente FM

TWENTE – In onze regio wordt vandaag naarstig gezocht naar de boeken van Frank Krake. Het betreft een ludieke actie van de Twentse auteur.
Maar liefst honderd boeken heeft Krake verstopt in onder meer Beuningen, Wierden, Mander, Denekamp, Overdinkel, Oldenzaal, Saasveld, Losser, Weerselo, Deurningen en nog een heleboel andere plaatsen.

Wie een boek vindt, mag het houden. Wie het kenbaar maakt bij Krake, maakt kans op nog eens vijf boeken van zijn hand.
Het is voor Krake een manier om de verkoop van zijn 100.000ste boek te vieren. Krake is bekend van boeken als De Laatste Getuige en Menthol.

Woensdagavond om 23.00 uur begon hij aan zijn ‘verstoptocht’. Krake verstopte de boeken zelf in Twente, voor de rest van de provincie kreeg hij hulp.

::foto2::
Krake legde de boeken op goed vindbare plekken zoals bushaltes, het bordes van het gemeentehuis, de trappen van de kerk en bij kunstwerken.

De zoektocht is intussen in volle gang en er zijn al heel wat boeken gevangen. Onder de vinders ook een ‘bekende Twentenaar’, namelijk Chantal Westerhoff, woordvoerster van de politie. Zij plaatste een foto ervan op Twitter, net zoals vele anderen. Anita Scholten uit De Lutte bijvoorbeeld:
::foto3::

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.