Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Eerste rapport gevolgen corona bekend

Coronavirus
Corona
Beeld: Twente FM

TWENTE - Deze week is het eerste rapport gepresenteerd over de gevolgen voor Twente van de coronamaatregelen.
Begin maart werd de Twentse samenleving geconfronteerd met de verspreiding van het Corona-virus. De overheid nam maatregelen om de verspreiding in te dammen. Deze maatregelen hadden grote consequenties voor kwetsbare inwoners en hun mantelzorgers in Overijssel.

Zorgbelang heeft eind maart een meldpunt geopend waar zich al snel mensen melden met vragen en signalen over de gevolgen van de corona-crisis.

Inmiddels is de rapportage over de maanden juni en juli opgesteld.Vooral gemeenten, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd hebben om deze rapportage gevraagd, zodat zij passende oplossingen kunnen realiseren bij de signalen en de adviezen.

Mensen hebben uiteenlopende redenen om hun verhaal te doen:
  • Mensen lopen tegen vragen en knelpunten aan en hebben behoefte aan de ondersteuning van de cliĆ«ntondersteuners, de klachtenfunctionarissen en de ombudspersonen van Zorgbelang Overijssel om antwoorden en oplossingen te vinden.
  • Inwoners van Overijssel hebben behoefte aan een luisterend oor of aan een tip bij wie ze terecht kunnen voor praktische hulp.
  • Mensen bellen of mailen met Zorgbelang om hun ervaringen door te geven, zodat Zorgbelang Overijssel als belangenorganisatie in gesprek kan gaan met zorgaanbieders, zorgverzekeraars of gemeenten om gezamenlijk een knelpunt op te lossen.
  • Ten slotte nemen mensen contact op met Zorgbelang Overijssel om een goed idee of een mooi initiatief door te geven, waar ook anderen weer van kunnen leren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.