Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Exotische planten aan voet van Kuiperberg

30 20 dinkelland agelo opentuin
Cisca Schuurman
Beeld: Twente FM

AGELO - Aan de voet van de Kuiperberg heeft de familie Schuurman een bijzondere tuin vol exotische planten. Cisca Schuurman vertelt in deze reportage van Twente FM over een aantal van haar favoriete bloemen.
Het is niet zomaar een tuin die Frans en Cisca Schuurman hebben aan de voet van de Kuiperberg. Er staan zo’n veertig verschillende fuchsiaplanten en dertig oude brugmansiasoorten. Daarnaast zijn er zeldzame exotische kuipplanten te bewonderen.

Dankzij een ruil is de tuin onlangs een stuk groter geworden. De planten die nu in de tuin zijn te bewonderen, staan in de winter in de schuur en in de kas. Zodra het warmer wordt, worden ze telkens buitengezet om aan het weer te wennen. Momenteel hebben alle planten een vaste plek in de tuin.

De tuin is in juli, augustus en september opengesteld voor publiek. Groepen zijn welkom na aanmelding via [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.