Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

‘Verkooprecord Twentse woningmarkt’

30 huizenmarkt
En weer een woning verkocht.
Beeld: Twente FM

TWENTE – 2200 woningen zijn in het afgelopen kwartaal verkocht in Twente. Een recordaantal volgens Snelder Zijlstra Makelaars.
“In het afgelopen kwartaal hebben maar liefst 2,2 duizend Twentse woningzoekers een huis gekocht. Dat is een evenaring van het recordaantal verkopen van eind 2016. Deze hoge dynamiek op de Twentse woningmarkt wordt grotendeels veroorzaakt door de coronacrisis,” aldus de makelaar.

Dit blijkt uit de kwartaalrapportage Sprekende Cijfers Woningmarkten Q2 2020.

“Door het gebrek aan aanbod konden veel Twentse woningzoekers niet tot aankoop overgaan. Sinds de start van de intelligente lockdown worden echter meer woningen te koop gezet, als gevolg van de toegenomen onzekerheid over de toekomstige ontwikkelingen op de woningmarkt."
::volgendepagina::
"Nu woningzoekers weer meer te kiezen hebben gekregen, zijn vele direct tot aankoop overgegaan.”

Om een in aanbod gekomen woning te kopen, moeten zoekers snel handelen. In Enschede wordt een woning gemiddeld binnen 24 dagen verkocht en ook in Almelo (25 dagen) en Hengelo (28 dagen) is de verkooptijd zeer kort. In het merendeel van de Twentse gemeenten werd dit kwartaal de snelste gemiddelde verkooptijd ooit geregistreerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.