Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Euregionale lesmaterialen ontwikkeld voor ‘Grensscholieren’

29 studie
Studiemateriaal.
Beeld: Twente FM

EUREGIO – Er wordt nieuw lesmateriaal voor scholieren aan beide kanten van de grens ontwikkeld zodat ze beter zijn voorbereid op grensoverschrijdend werken.
Bij het project ‘Lesmateriaal D-NL’ zal er voor de bovenbouw van de Gymnasien en de Gesamtschulen in Duitsland en voor de bovenbouw van het HAVO/VWO in Nederland lesmateriaal ontwikkeld worden.

De gedachte hierachter is niet alleen om scholieren kennis te laten maken met het buurland en de samenleving daar, maar ook om hen vertrouwd te laten worden met Duits-Nederlandse relaties en de grens als kans te zien in plaats van als barrière.

Daarom wordt in thema’s met betrekking op de Europese integratie, de toekomst van de democratie, de Duits-Nederlandse betrekkingen, de vluchtelingenproblematiek en het klimaat lesmateriaal opgesteld, waarmee docenten van verschillende vakken kunnen werken. Dit type lesmateriaal is momenteel nog niet beschikbaar in het huidige onderwijs.

Het lesmateriaal kan tevens gebruikt worden als thematische voorbereiding op uitwisselingsactiviteiten tussen Nederlandse en Duitse scholen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.