Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Hengelo

Jansenplein: evenementenplein met reusachtige fontein

29 hengelo evenementenplein
Het vernieuwde evenementenplein in Hengelo.
Beeld: Twente FM

HENGELO – Bezoekers van het Burgemeester Jansenplein in Hengelo treffen ineens een heel ander plein aan. Het is helemaal heringericht.
Geen saaie, rommelige parkeerplaats meer maar een heus evenementenplein met een grote fonteininstallatie. Die telt 52 fonteinen; grote en kleine, in bogen en verticaal. ’s Avonds zijn de fonteinen verlicht.
Het Burgemeester Jansenplein moet hét evenementenplein van Hengelo worden. Daar is met aansluitingen voor elektra en de heringerichte openbare ruimte op het plein rekening gehouden. In combinatie met het water, groen, zitbanken, evenementen, stadhuis en omliggende horeca moet het een levendig ontmoetingsplein worden.

Drinkwaterkwaliteit

Het water in de fontein is straks van drinkwaterkwaliteit. Er is een 14 meter diepe bron onder het plein geslagen. Die bron voorziet de fontein van water. Het water wordt ontdaan van ijzer en in een speciale buffer 24 uur per dag gezuiverd. Een UV-desinfectie-unit zorgt ervoor dat algen en legionella geen kans krijgen. Het water dat uit de zuivering komt, is schoon en van drinkkwaliteit.

Kosten

De herinrichting van het plein, het groen, de verlichting, de parkeerplaats, de ondergrondse leidingen en de fonteinen vergde een investering van 3,7 miljoen euro. De fonteininstallatie kostte 500.000 euro. De uitgaven zijn binnen budget gebleven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.