Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Minder WW’s dan gevreesd in Twente

UWV vlag
UWV_vlag
Beeld: Twente FM

TWENTE – Het ‘zwarte’ scenario van afwezigheid van vacatures en een sterk oplopende werkloosheid lijkt nog niet aan de orde in Twente.
Vraag en aanbod ontwikkelen zich landelijk - maar zeker ook in Twente - ondanks ‘zwarte’ vooruitzichten vooralsnog minder slecht dan was voorspeld. Dit blijkt uit de laatste cijfers in de Twentse arbeidsmarktmonitor van juli.

Versoepelingen van de coronamaatregelen en de forse economische ondersteuning van bedrijven kunnen niet voorkomen dat vacatures afgenomen zijn en dat het beroep op een uitkering door verlies van werk ook in mei nog toegenomen is.

Het ‘zwarte’ scenario van afwezigheid van vacatures en een sterk oplopende werkloosheid lijkt echter nog niet aan de orde.
::volgendepagina::
In Twente is de bedrijvigheid in de belangrijke sectoren bouw en industrie maar beperkt aangetast, in de zorg wordt als vanouds gewerkt en in de horeca worden weer uren gedraaid.

Tot nu toe lijken de personele gevolgen zich in de meeste sectoren vooral te beperken tot de
afbouw van de flexschil (uitzendwerk, tijdelijke contracten en ZZP).

De daling van het aantal vacatures in Twente zwakt bovendien af, hoewel er dus wel degelijk sprake is van een daling van het aantal vacatures en een stijging van het aantal ww-uitkeringen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.