Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Blijdschap op Stift: festival gaat tóch door

1820rowlandd
Daniel Rowland en Maja Bogdanovic.
Beeld: Twente FM

WEERSELO – Er was de vrees dat er geen 16de Stiftfestival zou kunnen plaatsvinden in 2020, maar het beroemde klassieke festival gaat tóch door.
Dat gaat gebeuren in een iets afgeslankte ‘limited editie’. Hoewel, afgeslankt? Het gaat hier om 26 musici, twee tangodansers, een jeugdorkest met dirigent die in zeven dagen tijd 23 concerten geven.

Wat er ‘limited’ aan is, is het aantal plaatsen per concert. Daarom worden de concerten in de Stiftskerk twee keer op een dag uitgevoerd.

Artistiek leider Daniel Rowland heeft de thema’s voor zijn programma in dit Beethovenjaar gebaseerd op deze componist, met als rode draad de pianosonates.

Het Stiftfestival gaat op 23 augustus van start.

De musici brengen intieme kamermuziek bij kaarslicht in de middeleeuwse Stiftskerk in Weerselo en de Plechelmusbasiliek in Oldenzaal. In de grote zaal van Muziekcentrum Enschede klinkt een Love and Madness-concert. Ook zijn er wandelconcerten bij Huis Singraven en Landgoed Zonnebeek. De slotdag dit jaar, inclusief een familieconcert, vindt plaats op landgoed Twickel.

Roots op Stift

Violist Daniel Rowland, die internationaal zijn sporen verdiende bij onder meer het Brodsky Quartet en als solist en ensemble-speler op tal van internationale podia, bracht zijn jeugd door op ’t Stift. Zijn wens om, zodra zijn muzikale carrière tot bloei was gekomen, de plekken van zijn jeugd te verbinden met zijn grote kring van muzikale vrienden, heeft hij waargemaakt middels het Stiftfestival. Samen met een steeds wisselende groep, die bestaat uit een vaste kern, zorgt hij elk jaar voor een avontuurlijk en indringend programma vol verrassingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.